West Coast Reduction Ltd. Head Office

In 2012 we were hired to renovate an existing 30,000 square foot warehouse building to allow for a contemporary office and an updated functioning warehouse and truck maintenance facility.

The industrial exterior of the warehouse building is contrasted with the refined design of the interior space. A double-height space containing a new concrete and stainless steel elevator and a folded-plate steel, walnut and wenge stair welcomes you as you enter the building. The second floor design language is set by a series of freestanding walls layered through the centre of the space, accompanied by floor-to-ceiling glazed offices which define the perimeter. The new intervention acts to separate the functions of the work space while setting the framework for the contemporary design.

RETURN TO WORK
PHOTOGRAPHY/RENDERING: Ed White
CLIENT: West Coast Reduction Ltd.
LOCATION: Vancouver, BC
SIZE: 30,000 ft²
COMPLETION: 2013